Zure penssoep is een Roemeens traditioneel gerecht dat vooral in de winter wordt gegeten. Ik was dan ook zeer verbaasd om een vegetarische versie van deze soep tegen te komen. Ik besloot om het uit te proberen en het resultaat viel niet tegen.
Het is erg lang geleden dat ik penssoep heb gegeten en de smaak ben ik inmiddels vergeten. De smaak van de vegetarische versie gaf me echter een vertrouwd gevoel.
Ingrediënten
1 zak soepgroenten
1 blikje champignons of 250 g verse champignons of paddenstoelen
ca. 100 ml (plantaardige)kooksroom
2 el. bloem
2 knoflookteentjes
1/2 citroen
2 blokjes groentensoep
Bereiding
Breng 2 l water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en de soepgroenten toe. Laat de soepgroenten ca. 5 minuten koken en voeg ook de uitgelekte champignons (of de schoongemaakte en gesneden verse champignons) toe.
Intussen meng de (vegetarische) kooksroom, bloem en fijngestampte knoflookteentjes in een kommetje.
Haal de pan na ca. 5 min. van het vuur en voeg al roerend de roommengsel toe. Knijp ook de halve citroen boven de pan uit en roer de soep voorzichtig door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten