Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Muffins met fruit en kaneel

Na veel wikken en wegen heb ik besloten om eens een vegan recept voor muffins uit te proberen.
Doorslaggevende reden was het feit dat ik wat veel mandarijnen had gekocht die niet snel genoeg op raakten. ;)

Zo gezegd, zo gedaan dus en de muffins stonden (letterlijk) binnen no time in de oven. Het resultaat smaakte zo goed, dat de muffins al op waren voordat ze konden afkoelen. Zeker voor herhaling vatbaar dus!






Ingrediënten
4 mandarijnen
1 banaan
1 tl kaneel
7 el bloem
2 el olie
1 vanille suiker
2 el (bruine) suiker
1 el bakpoeder (aangemaakt met een beetje water of citroensap)
water tot het beslag de structuur krijgt van een cakebeslag

Bereiding
Schil en snij de mandarijnen en de banaan. Voeg de suiker, de vanille suiker, de kaneel, de olie, de bloem en de aangemaakte bakpoeder. Meng alles goed en voeg steeds een klein beetje water tot het beslag de structuur krijgt van een cakebeslag.
Giet het beslag in vormpjes en zet ze in de voorverwarmde oven.
De baktijd varieert afhankelijk van de oven.


En zo ziet er de sectie van de muffin uit:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten