Doorslaggevende reden was het feit dat ik wat veel mandarijnen had gekocht die niet snel genoeg op raakten. ;)
Zo gezegd, zo gedaan dus en de muffins stonden (letterlijk) binnen no time in de oven. Het resultaat smaakte zo goed, dat de muffins al op waren voordat ze konden afkoelen. Zeker voor herhaling vatbaar dus!
Ingrediënten
4 mandarijnen
1 banaan
1 tl kaneel
7 el bloem
2 el olie
1 vanille suiker
2 el (bruine) suiker
1 el bakpoeder (aangemaakt met een beetje water of citroensap)
water tot het beslag de structuur krijgt van een cakebeslag
Bereiding
Schil en snij de mandarijnen en de banaan. Voeg de suiker, de vanille suiker, de kaneel, de olie, de bloem en de aangemaakte bakpoeder. Meng alles goed en voeg steeds een klein beetje water tot het beslag de structuur krijgt van een cakebeslag.
Giet het beslag in vormpjes en zet ze in de voorverwarmde oven.
De baktijd varieert afhankelijk van de oven.Giet het beslag in vormpjes en zet ze in de voorverwarmde oven.
En zo ziet er de sectie van de muffin uit:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten