Dat aardappelen gezond en rijk zijn aan voedingsstoffen en vezels weet iedereen al. In Nederland wordt relatief vaak aardappelen gegeten, meestal gekookt of als patat. Met aardappelen kun je echter in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel krijgen. Zo ook dit gerecht met een kerriesausje en erwtjes.
Ingrediënten
1 kg aardappelen
2 rode uien
500 ml groentebouillon
425 ml kokosmelk
1 pot met erwtjes en worteltjes
1-2 el kerrie
1 el bruine suiker
snufje zout
(olijf)olie
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui tot het zacht wordt. Bak de kerriepoeder enkele seconden mee. Voeg vervolgens de aardappelen, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Breng het gerecht op smaak met een beetje bruine suiker en zout. Als de aardappelen gaar zijn, voeg de erwtjes en worteltjes toe voor een paar minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten