Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Vegetarische viskuitsalade

Viskuitsalade is een typisch Roemeens gerecht gemaakt van (natuurlijk) viskuit. Ik ben er dol op en ik vond het jammer dat ik het niet meer kon eten sinds ik besloten heb om vegetariër te worden. Maar wat blijkt...voor de vastenperiode heeft men ook nog een vegetarische versie uitgevonden. En de smaak komt wel heel erg in de buurt bij de echte. 






Ingrediënten  
1 mok griesmeel
ca. 400 ml tomatensap
ca. 300 ml water
1 grote ui
zout en peper

Bereiding   
Breng de tomatensap en het water aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk de griesmeel toe onder voortdurend roeren. Pel en snij de ui fijn (wat mij dus niet altijd lukt ;))en vermeng deze met de gries. Breng op smaak met zout en peper. De viskuitsalade wordt op brood gegeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten