Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Aromatische kerrierijst

De aromatische kerrierijst is echt een gerecht voor iedereen: vegetariërs of veganisten, mensen die op dieet zijn, beginnende koks of iedereen die iets lekkers op tafel wil zetten binnen no time. En gezond is het ook.  









Ingrediënten  

1 pak rijst
1 pot erwten
3 grote paprika
1 grote ui
3 el kerrie
zout, peper (optioneel)
olie


Bereiding  

Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snij intussen de ui fijn. Snij de paprika in blokjes nadat je de steel en zaadjes hebt verwijderd. 
Verhit in een hogere pan de olie en bak de ui tot het glazig wordt. Voeg vervolgens de paprika toe. Als de paprika zachter is geworden kun je de uitgelekte erwtjes toevoegen en twee eetlepels kerrie. Naar smaak kun je ook wat zout en peper eroverheen strooien. Omdat kerrie een uitgesproken smaak heeft, gebruik ik zelf geen zout, wel een klein beetje peper. Verdrink alles in een mok water en laat het geheel op medium vuur pruttelen. 
Inmiddels is waarschijnlijk ook de rijst klaar. Na zo'n 5 min. gepruttel kun je de rijst bij de groenten doen en de overige eetlepel kerrie doorheen mengen. Laat het gerecht nog een paar minuutjes op het vuur onder voortdurend roeren en ....klaar! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten