Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Gepaneerde bloemkool

Gepaneerde bloemkool is in mijn opinie een van de weinige gerechten die zowel warm als koud net zo lekker is. 
Omdat ik wil vermijden om eieren te eten, heb ik regelmatig een eivrij recept uitgeprobeerd, maar het smaakte toch wel anders. Nu heb ik voor het eerst een potje eivervanger gekocht waarmee ik aan het experimenteren ben gegaan. Het resultaat? Je proeft geen verschil met de eiversie van de bloemkool. Zelfs manlief die dol is op 'bloemkool met ei' zoals hij gepaneerde bloemkool noemt, heeft er niets van gemerkt. ;)



Ingrediënten   

1 bloemkool
3 el bloem
eivervanger (of 3 eieren)

Bereiding 
Snij de bloemkool in roosjes, spoel de roosjes af en kook ze in ruim water met zout. Als ze beetgaar zijn, kun je ze van het vuur halen.
In een kommetje maak je een mengsel van eivervanger voor 3 eieren (zie aanwijzingen op de verpakking) en bloem. Wentel de bloemkoolroosjes door deze mengsel en bak ze bruin in hete olie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten