De uienschotel is een traditioneel Roemeens gerecht, waar het vroeger heel veel gegeten werd tijdens het uienoogst en tegenwoordig vooral wordt gegeten tijdens de vastperioden. Hoewel de uienschotel een erg eenvoudig gerecht is, smaakt deze zachtzoete schotel echt bijzonder goed.
Ingrediënten
5-6 uien
3-4 tomaten
5-6 uien
3-4 tomaten
2 grote paprika
olie
zout en peper
Bereiding
Schil en hak de ui, hak de tomaten en paprika in stukjes.
Bak de ui in olie tot het licht goudbruin wordt. Voeg de paprika en de tomaten toe. Als de paprika zacht is, kan de pan van het vuur. Breng de schotel op smaak met zout en peper.
Schil en hak de ui, hak de tomaten en paprika in stukjes.
Bak de ui in olie tot het licht goudbruin wordt. Voeg de paprika en de tomaten toe. Als de paprika zacht is, kan de pan van het vuur. Breng de schotel op smaak met zout en peper.
Deze schotel kan bij rijst worden gegeten, maar is vooral lekker met polenta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten