Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Witte kool in tomatensaus

Het is koud buiten, het is laat, ik heb een lange en zware dag gehad, ik heb honger en ik moet nog koken.
De gedachte aan de witte kool die wij in huis hebben, werkt geruststellend voor mijn zenuwen, omdat ik weet dat ik binnen no time iets snel en smakelijk op tafel kan zetten.









INGREDIËNTEN 
1 grote witte kool
1 blik gepelde tomaten
2 kleine blikjes tomatenpuree
olie
1 laurierblad (optioneel)
verse of gedroogde dille 
zout, peper


Bereiding
Snij de witte kool in niet al te kleine repen. Verhit olie in een pan en bak de witte kool ca. 3 min. op hoge vuur. Roer regelmatig zodat de kool niet aanbrandt. 


Intussentijd meng de tomatenpuree met wat water tot er een dunne pasta ontstaat. Schenk deze pasta over de kool. Voeg ook de in blokjes gesneden gepelde tomaten en hun saus toe. Zonodig schenk er nog een beetje warm water bij. 


Als de kool bijna gaar is, roer ook de laurierblad, de dille en zout en peper naar smaak erdoor. Laat de kool nog een paar minuten gaar worden. 


Dit gerecht is afkomstig uit Roemenie, waar het regelmatig gegeten wordt met polenta. Het is een erg simpel gerecht, maar zeker het proeven waard.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten