Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Spruitjes met abrikozen

Weinig mensen kunnen zeggen dat spruitjes hun lievelingsgerecht zijn. Zelf ben ik er ook niet dol op. Ik heb echter een recept op tv gezien en die wilde ik, na de nodige aanpassingen naar mijn smaak, uitproberen. Het resultaat was om op te eten. ;)









Ingrediënten 

350-400 g spruitjes
ca. 200 g gedroogde abrikozen
1 rode ui
2 lepels abrikozenjam


Bereiding 

Ik heb de gedroogde abrikozen ca. 10 min. in warm water laten wellen. De spruitjes heb ik in een pan met water beetgaar laten koken (ca. 5 min.). 
Intussen heb ik de ui geschild en gesneden. In een pan heb ik wat olijfolie laten verhitten en de ui hierin gebakken tot de ui zacht is geworden. Ik heb de spruitjes uit de pan gehaald en een beetje afgedroogd met keukenpapier. Dat geldt ook voor de abrikozen. Vervolgens heb ik de spruitjes, de abrikozen en de abrikozenjam aan de ui toegevoegd. Ik heb  de spruitjes nog ca. 5 minuten op het vuur laten staan met de rest van de ingrediënten. Wel regelmatig roeren, anders bakt het aan. Na 5 min. waren de spruitjes klaar om geschept te worden. Ik heb aardappelpuree erbij genomen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten