Er zijn veel recepten voor gevulde paprika. Hoewel erg eenvoudig, blijft dit recept mijn lievelingsrecept. Een (groot ;))toefje (soya) yoghurt vind ik dan ook een must om de lekkerste gevulde paprika te krijgen. Gevulde paprika blijft een van mijn lievelingsgerechten!
Ingrediënten
3/4 pak rijst
8 paprika (waarvan 4 om te vullen)
1 blikje champignons (verse champignons kan natuurlijk ook ;))
1 grote ui
2 groentebouillon tabletjes
1 grote blik tomatenpasta
(soya) yoghurt (optioneel)
Bereiding
Pel en hak de ui fijn. Doe de olie in de pan en frituur de ui tot deze glazig wordt. Snij 4 paprika in reepjes of blokjes en voeg deze aan de uit toe. Bak de paprika ca. 5 minuten en roer regelmatig zodat de paprika niet aanbrandt. Voeg de uitgelekte (of in stukjes gesneden verse) champignons toe. Na ca. 1 min. schep de rijst erdoor en laat het 2-3 min. meebakken. Voeg 1 l water en de bouillontabletten en breng de rijst aan de kook. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
Verwijder intussen de steelt en de zaden van de overgebleven 4 paprika. Als de rijst nagenoeg gaar is, vul de paprika hiermee en zet de paprika in een hogere ovenschaal. Vul de schaal vervolgens met tomatenpasta aangemaakt met (bij voorkeur warm) water tot de paprika ruim 3/4 onder de vocht staan.
Stop de schaal in de oven tot de paprika goed zacht is geworden. Hoe lang het duurt, is afhankelijk van de oven. Ik heb een nogal trage oven en bij mij duurt het ca. 1 uur.
Ik vind de gevulde paprika heerlijk smaken met wat yoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten