Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Spaghetti met paprikasaus

Ik hou van pasta en ik weet dat ik niet de enige ben. Pasta heeft natuurlijk niet zo'n goede reputatie wegens het koolhydratengehalte. Ik ben echter van mening dat pasta met een gezonde saus wel degelijk op regelmatige basis gegeten kan worden ;)
Dit recept is niet alleen erg smakelijk, maar ook heel snel op tafel te krijgen.










Ingrediënten 
1 pak spaghetti
3 uien
4 grote tomaten
1 blik gepelde tomaten in tomatensaus
4 grote paprika
olie
zout en peper

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de voorschriften op de verpakking.
Schil en hak de ui, hak de tomaten (zowel vers als uit blik) en paprika in stukjes.

Bak de ui in olie tot het licht goudbruin wordt. Voeg de paprika en de tomaten toe. Als de paprika zacht is, kan de pan van het vuur. Breng de schotel op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af als het klaar is en spoel het even onder koud water. Schep de spaghetti op een bord en schep de paprikasaus eroverheen. Overheerlijk met een frisse tomaten- of komkommersalade!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten