Dit gerecht herinnert mij altijd aan mijn jonge jaren, toen mijn moeder nog dagelijks voor ons kookte. ;) Dit recept werd thuis heel vaak gemaakt. En nu nog steeds overigens. Omdat wij best veel courgette eten, heb ik altijd een voorraadje courgette blokjes in de vriezer. Snel, makkelijk en een delicious. Meestal eten wij deze courgette schotel met rijst en een tomatensalade.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
4 grote courgettes
2 rode uien
4 tomaten
(verse) dille (optioneel)
zout en peper
olie
Bereiding
Was en snij de courgettes in kleine blokjes. Schil en hak de ui fijn. Verhit de ui in een pan tot de ui licht goudbruin wordt. Voeg de blokjes courgettes toe en en laat die 2-3 min met de ui mee pruttelen. Schenk er een klein beetje water bij en strooi naar smaak wat zout en peper over de courgettes. Kijk uit dat je niet teveel water bij schenkt, want de courgette laat zelf ook veel vocht vrij. Roer regelmatig met een houten lepel.
Snij intussen de tomaten in blokjes en voeg ze aan de courgettes toe. Ook de verse dille kun je nu fijnhakken en aan de schotel toevoegen. Laat het gerecht doorpruttelen (onder regelmatig roeren) tot de courgette zacht is geworden en de vocht is verdwenen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten