Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Aubergineschotel

Aubergines zijn niet alleen maar een heerlijk ingrediënt in onze gerechten, maar ook erg gezond door de aanwezigheid van mineralen, vitaminen en ook antioxidanten.  
Vooral in de Turkse keuken komt de aubergine goed tot haar recht. 
Wij eten heel graag aubergine. Daarom zal ik ook meer dan eens recepten met aubergine gerechten op mijn blog zetten.










Ingrediënten 
4 aubergines (voor 4 personen)
2 uien
1 (grote) paprika
4 knoflookteentjes
1 el tomatenpasta
verse peterselie
verse koriander
zout en peper


Bereiding
Snij de aubergines in schijfjes en bestrooi de schijven met wat zout. Laat ze zo zo'n 10 min. 'rusten'. Op deze manier nemen ze straks minder olie op. 
Bak de schijven aubergine en leg ze steeds apart op een boord. Je kunt ze ook op de grill of in de oven garen en dan kun je de eerste stap overslaan.
Schil en snij de ui, pers de knoflookteentjes en snij de paprika in kleine blokjes. Bak vervolgens de ui en de knoflook goudbruin en voeg daar ook de paprika en tomatenpasta met een klein beetje water aan toe. Snij de gebakken aubergine schijven in wat kleinere stukken en voeg ze na ca. 5 min. aan de ui-mengsel toe. Laat op een medium vuur alle smaken en aroma's in elkaar trekken en haal de pan van het vuur. Schep de aubergine op borden en bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie en koriander.
Dit gerecht smaakt echt top met couscous!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten