Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Aubergines in Chinese saus

Vandaag waren de aubergines aan de beurt. Dit keer heb ik inspiratie gevonden in een recept uit de Chinese Nanjing. 
Een smakelijk gerecht met evenwichtige aroma's.













Ingrediënten
 
 

4 aubergines
7-8 teentjes knoflook 
4 bolletjes gember uit een potje (geraspte verse gember kan ook)
soya saus
pikante saus
tabasco
1 tl ve-tsin
suiker
azijn


Bereiding  
Snij de aubergines verticaal in plakken. Leg ze op een bord en bestrooi ze met zout. 
Pel en pers de knoflook, snij de bolletjes gember fijn.


In een kom maak de saus klaar door soya saus, pikante saus, tabasco, 1 theelepel ve-tsin, suiker en azijn te vermengen. Ik heb de hoeveelheden niet genoemd, omdat de 'sterkte' van de smaak erg persoonafhankelijk is. ;)


Dep na zo'n 20 min. de aubergines droog met keukenpapier en snij ze in reepjes. Bak de reepjes aubergine in een pan op hoog vuur of in een wok. Als ze zacht zijn geworden voeg nu ook de knoflook en gember toe. Na zo'n 3 min. schenk de soya saus erbij en laat de aroma's in elkaar trekken tot de saus bindt.


Erg lekker met rijst en een tomatensalade erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten