Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Exotische rijst

Ik geef toe dat het een gedurfde combinatie is. Het heeft ook even geduurd tot ik het recept zelf ben gaan uitproberen. Het resultaat was verrassend lekker en fris. Ideaal voor in de zomer.
Manlief durfde mijn exotische rijst niet aan en ik moest voor hem dan ook iets anders klaarmaken. Terwijl ik in de keuken bezig was met het eten voor de honden, heeft hij wel kans gezien om toch de helft van mijn boord leeg te eten. ;)





Ingrediënten 
1 pak basmatirijst (of minder, afhankelijk van het hongergehalte ;))
1 blik ananas
1 blikje mandarijnen 
1 grote rode ui
1/2 komkommer
mintblaadjes (optioneel, ik had ze niet)


Bereiding  
Maak de rijst klaar volgens de voorschriften op de verpakking. Vervang een deel van het water dat je aan de kook moet brengen met de ananas- en mandarijnensap uit de blikken. 
Schil en hak de ui fijn. Hak de mandarijnen, ananas en komkommer in blokjes. Hak ook de mintblaadjes fijn. Als de rijst klaar is, roer alles voorzichtig door de rijst. Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten