Ik had enorm veel trek in iets lekkers en ik had nog wat appelen op de fruitschaal en een pakje bladerdeeg in de koelkast. De beslissing was dus snel genomen. Ik zou vandaag mijn lekkere trek stillen met appelbootjes.
Ingrediënten
6 appels
een pakje bladerdeeg
2 lepels bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
kaneel
Bereiding
Ik heb de appels in stukjes gesneden en in een pan gedaan samen met de suiker en de vanillesuiker. Ik heb dit mengsel op medium vuur onder voldoende roeren gehouden tot de vocht uit de appels verdwenen was. Ik heb de pan van het vuur gehaald en de kaneel doorheen geroerd.
Met de appelmengsel heb ik de deegbladen gevuld, door een flinke lepel van de vulling midden op het deegblad te plaatsen en de uiteinden van het blad op elkaar dicht te drukken.
Ik heb de bootjes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gehouden, maar de baktijd varieert afhankelijk van de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten