Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Aardappelen met champignons en olijven


Omdat er nog steeds een zak voorgegaarde (bijna verjaarde) aardappelen in de koelkast ligt, heb ik besloten om vandaag aardappelen te gaan eten.
Ik heb gekozen voor een snelle en frisse aardappelschotel met champignons.








INGREDIËNTEN

500 g aardappelen
1 blik champignons (of ca. 250 g verse champignons)
1 grote ui
2 blikken gepelde tomaten
50 g olijven
(verse) dille
verse peterselie
1 el (milde) paprikapoeder
2-3 schijfjes citroen
olie
zout, peper


Bereiding
Schil en kook de aardappelen. Ik gebruik kant-en-klare aardappelen die in 8 min. in de magnetron gegaard worden. ;) 
Schil en snipper de ui. Doe wat olie in de pan en frituur de ui tot de uisnippers goudkleurig worden. 

Roer de champignons erdoor en laat alles ca. 5 min. bakken. Voeg vervolgens de paprikapoeder en de gesneden gepelde tomaten en laat het geheel opnieuw ca. 5 min. koken.

Na 5 min. strooi een snufje zout en peper naar smaak en voeg de aardappelen, olijven en de gehalveerde citroenschijfjes toe. 
Laat de aardappelen op matig vuur nog een paar minuten de verschillende aroma's opnemen. Aan het einde kun je fijngehakte peterselie en dille toevoegen.
Eet smakelijk! Dit aardappelgerecht is heel goed te combineren met een augurken salade.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten