Omdat er nog steeds een zak voorgegaarde (bijna verjaarde) aardappelen in de koelkast ligt, heb ik besloten om vandaag aardappelen te gaan eten.
Ik heb gekozen voor een snelle en frisse aardappelschotel met champignons.
500 g aardappelen
1 blik champignons (of ca. 250 g verse champignons)
1 grote ui
2 blikken gepelde tomaten
50 g olijven
(verse) dille
verse peterselie
1 el (milde) paprikapoeder
2-3 schijfjes citroen
olie
zout, peper
Bereiding
Schil en kook de aardappelen. Ik gebruik kant-en-klare aardappelen die in 8 min. in de magnetron gegaard worden. ;)
Bereiding
Schil en kook de aardappelen. Ik gebruik kant-en-klare aardappelen die in 8 min. in de magnetron gegaard worden. ;)
Schil en snipper de ui. Doe wat olie in de pan en frituur de ui tot de uisnippers goudkleurig worden.
Roer de champignons erdoor en laat alles ca. 5 min. bakken. Voeg vervolgens de paprikapoeder en de gesneden gepelde tomaten en laat het geheel opnieuw ca. 5 min. koken.
Na 5 min. strooi een snufje zout en peper naar smaak en voeg de aardappelen, olijven en de gehalveerde citroenschijfjes toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten