Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Vegetarische paella

Ik vind paella erg lekker. Dat was ook een van de dingen die ik zou missen sinds ik besloten heb om geen vlees meer te eten. Tot ik een recept voor vegetarische paella heb ontdekt. Kook,  proef en...oordeel zelf!









Ingrediënten  
1 groente- of tuinkruidenbouillontablet
2 grote uien
5 grote tomaten
1 potje zongedroogde tomaten
1 pot doperwten
1 pak gele rijst
1 zakje amandelen
olijfolie
verse peterselie

Bereiding 
Los het bouillontablet in 1/2 l kokend water.
Tussentijd pel en snij de ui fijn. Snij ook de tomaten en de zongedroogde tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui tot deze glazig wordt. Schep de rijst, de zongedroogde tomaten, de doperwtjes en een handvol amandelen erdoor en voeg de bouillon toe. Laat het geheel in ca. 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan. Als het paella klaar is, haal de pan van het vuur en schep wat fijngehakte peterselie en de blokjes tomaat erdoor.

Bijzonder lekker met een tomatensalade erbij.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten