Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Salade Oriental

Salade Oriental is eigenlijk gebaseerd op de Roemeense Orientaalse Salade. In mijn recept heb ik echter de gekookte eieren weggelaten.;)



INGREDIËNTEN

750 g aardappelen
1 grote ui
1 bosuitje
een blikje olijven
1 bakje kerstomaatjes
een paar slablaadjes
1 el azijn
2 el (olijf)olie of (vegan) mayonaise


Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze tot ze goed gaar worden. Ik gebruik kant-en-klare aardappeltjes die snel gegaard worden in de magnetron. :)
Tussentijds schil en snij de ui in dunne halve rondjes. Leg de ui in de saladeschaal en voeg de azijn, olie, een snufje zout en peper toe. Meng het geheel door en laat de ui marineren. De ui zal een stuk zachter van smaak worden en de salade zal daardoor lekkerder zijn.


Snij of hak het bosuitje en de olijven in stukjes. Snij ook de aardappelen in blokjes als ze voldoende afgekoeld zijn om ze vast te houden in je hand. Wacht niet tot de aardappelen volledig afgekoeld zijn, omdat warme aardappelen de aroma van de marinade straks beter kunnen opnemen.
Voeg het bosuitje, de olijven en de kerstomaatjes aan de ui en roer alles goed door met twee lepels (olijf)olie of (vegan) mayonaise. 
Kort voor het opdienen, kun je ook een paar slablaadjes door de salade mengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten