Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Pilav met groenten

Ingrediënten

300-400 g rijst
ca. 1 l water
1 ui
3-4 bosuitjs
3 paprika
5 tomaten
1-2 blokjes groente- of tuinkruidenbouillon
olie

1 tl gemalen peper (optioneel)
zout (optioneel)1 wortel (optioneel)
1 el fijngesneden peterselie (optioneel)
1 el fijngesneden dille (optioneel)

Voorbereiding
Hak de bosuitjes,ui,paprika, tomaten en eventueel de wortel, peterselie en dille en doe ze in kommetjes.

Bereiding
Schenk wat olie in een wok of pan en laat de ui en de bosuitjes bakken tot de ui enigszins glazig wordt. Voeg de paprika en evt. de wortel toe en bak het geheel nog ca. 3 min.  Voeg vervolgens de rijst en de bouillonblokjes toe. Meng de rijst goed met de groenten in de pan en breng het met het water aan de kook. Voor de rijst hou nu de kooktijd aan wat aangegeven staat op de verpakking. Als de rijst gaar is, kun je eventueel de fijngehakte peterselie en dille door de rijst mengen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten