INGREDIËNTEN
1 pak risottorijst
1 grote ui
3 tabletten tuinkruiden- of groentebouillon
1 potje zongedroogde tomaten
1 zak spinazie (400-500g)
(olijf)olie
Bereiding
Los de bouillontabletten op in 1 1/2 l kokend water.
Pel en versnipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui.
Roer de risottorijst erdoor en bak de risotto ca. 2 min mee.
Voeg zoveel bouillon dat de rijst ca. 5 mm bedenkt wordt door het bouillon. Laat de risotto zachtjes koken onder regelmatig roeren. Als de risotto de vocht helemaal heeft opgenomen, voeg opnieuw een soeplepel bouillon toe. Blijf dit herhalen tot de risotto in ca. 15 min. gaar is. Let op dat de rijst niet te zacht wordt!
Na ca. 10 min roer de zongedroogde tomaten erdoor.
Verhit tussentijds in een pan (of wok) wat olie en voeg de spinazie toe tot de blaadjes al omscheppend geslonken zijn.
Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie erdoor.
Een makkelijke, lekkere risotto die geweldig smaakt met een tomatensalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten