Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Een snelle, maar heerlijke bami

Bami is een van de lievelingsgerechten van manlief. En met dit recept heb je binnen een mum van tijd overheerlijke bami op tafel.











INGREDIËNTEN
1 zak nasigroenten of Thaise mix
2-3 teentjes knoflook
1 rode paprika

soyasaus (pikant of zoet) 
ca. 12 mienestjes (voor twee hongerige personen ;))
(olijf)olie



Bereiding
Kook de mienestjes volgens de richtlijnen op de verpakking. 


Snij de rode paprika en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of in een pan en bak op hoge vuur de rode paprika en de knoflook. Voeg 4-5 el. soyasaus en de groenten toe. Roerbak de groenten tot ze slinken. Schep de mienestjes door de groenten en voeg zonodig nog wat soyasaus toe. 

Deze bami is snel en makkelijk te maken, en bovendien erg lekker. Serveer de bami met atjar tjampoer of met een tomatensalade. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten