3 aubergines
1 grote ui
5 eetlepels olie
zout
1 lepel mayonaise (optioneel)
Bereiding
Gril de aubergines op de grill of in een pan tot ze zacht worden. Ik gebruik hiervoor een oude pan. Keer ze regelmatig tot ze aan alle kanten zacht zijn geworden en de schil er gemakkelijk vanaf gaat. Laat de aubergines 5 min. afkoelen op een boord en haal de schil eraf.
Stamp de aubergines fijn met een houten lepel of gebruik de keukenmachine hiervoor. Omdat het aubergine zo zacht is geworden, gaat het gemakkelijk ook met een houten lepel. Wanneer de aubergine 'los' is gestampt, voeg steeds een lepel olie toe en meng rustig tot de olie in zijn geheel opgenomen wordt.
Separaat schil en hak de ui fijn. Meng de fijngehakte ui en een snufje zout door de aubergine. Optioneel kun je ook een eetlepel mayonaise toevoegen. Binnenkort zal ik op mijn blog een recept voor veganistische mayonaise plaatsen.
Dit recept voor aubergine salade is een Roemeens recept dat in Roemenie heel vaak wordt klaargemaakt. De salade is gezond en het smaakt bovendien echt heel erg lekker op brood en met een tomaatje erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten