Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Ovenschotel met groenten

In het kader van mijn experimenten met vegetarische kaas heb ik ook vanavond voor een recept gekozen met...kaas. Manlief vond overigens dat ik op een heks lijk die in haar heksenketel staat te roeren. ;)
Afijn...het resultaat was echt super met een fluweelzachte smaak.








Ingrediënten    

3 courgette
1 aubergine
2-3 paprika
1 ui
2-3 tomaten
ca. 150 g geraspte kaas Wilmersburger Pizzaschmelz
2 el bloem
zout, peper, nootmuskaat
olie


Bereiding 

Snij een courgette in blokjes en laat hem koken. Pureer de gekookte courgette.
Snij in blokjes de overige twee courgettes, de aubergine, de paprika en de tomaten, snij fijn de ui. Bak de ui goudbruin en voeg de rest van de in blokjes gesneden groenten toe. Laat alle groenten zacht worden (vergeet niet regelmatig te roeren) en als ze zacht zijn, doe alles in een ovenschotel.
Meng de gepureerde courgette met de kaas en bloem en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet deze mengsel over de groenten in de ovenschotel en stop de schotel in de oven ca. 40 min. 
Als het klaar is, laat de schotel even afkoelen voordat je opschept. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten