Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Aromatische rijstschotel

Voor dit recept ben ik geïnspireerd door een Indisch recept dat ik naar mijn eigen smaak en beschikbare ingrediënten heb aangepast.














Ingrediënten
rijst
2 uien
3 paprika
1 courgette
2 tomaten
1 tl karwijzaadjes
1 el kurkuma
1 tl gemalen koriander
zout en peper
olie
een beetje verse peterselie

Bereiding
Ik heb de rijst separaat gekookt volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Ik heb ui, paprika, courgette en tomaten in blokjes gesneden en klaar gezet in aparte kommetjes.

Ik heb de karwijzaadjes voor een paar seconden in verhitte olie gedaan en heb er vervolgens de ui aan toegevoegd. 
Na een paar minuten, nadat de ui zachter begon te worden, heb ik de tomatenblokjes erbij gedaan. 
Na 1 minuut heb ik ook de paprika en courgette erbij gedaan en ik het het gerecht op smaak gebracht met zout, kurkuma en gemalen koriander. 

Ik heb alle groenten gaar laten worden op een laag vuurtje onder af en toe roeren. Toen de groenten gaar werden, heb ik gemalen peper door het gerecht gedaan en ik heb ook de rijst doorheen geroerd. Ik heb de pan van het vuur gehaald en wat gehakte verse peterselie eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten