Met deze uitgangspunten in mijn achterhoofd, heb ik wat groenten gepakt en ben aan de slag gegaan.
Ingrediënten
1 ui
3 grote paprika
2 courgettes
2 el kerriepoeder
wat maizena
zout (optioneel)
Bereiding
Ik heb de ui gehakt en lichtjes in wat olie gebruind.
Ik heb de in stukjes gesneden paprika en courgettes erbij gedaan. Na een paar minuten heb ik er ook een grote kop water aan toegevoegd en ik heb de groenten laten smoren tot ze zacht zijn geworden.
Vervolgens heb ik de kerriepoeder doorheen geroerd. Om de saus wat dikker te krijgen heb ik ook een beetje in water opgeloste maizena in de pan gedaan. Een minuutje doorroeren tot de saus de gewenste consistentie heeft gekregen en voila, het eten was klaar!
Als ik kerrie gebruik, gebruik ik vaak geen zout meer. Zoutliefhebbers kunnen het gerecht natuurlijk wel extra op smaak brengen met zout.
Wij hebben de kerrie schotel als garnituur bij de rijst gegeten en het heeft boven verwachtingen gesmaakt!
Tip: neem erbij een komkommersalade!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten