Eigenlijk is dit zo simpel dat het moeilijk als recept bestempeld kan worden. Desalniettemin smaken de op deze manier bereidde aardappelen erg lekker en ze passen bij een heleboel groentegerechten.
Ingrediënten
aardappelen, verse dille, (olijf)olie, evt. soya margarine, zout
Bereiding
Zoals gewoonlijk heb ik van die kant-en-klare aardappelen gebruikt die ik in 8 min. gaar heb laten koken in een dunne laag water, zodat de aardappelen net bedekt werden. Ik heb overigens kruimige aardappelen gebruikt.
Als de aardappelen klaar zijn, bestrooi ze met olijfolie en wat zout en laat ze onder voortdurend roeren nog ca. 2 min. op het vuur staan. Na twee min. kan de pan van het vuur af en kun je de fijngehakte dille doorheen mengen.
In plaats van olie kun je over de aardappelen (soya) margarine doen. Wacht dan tot de margarine door de aardappelen wordt opgenomen.
Erg eenvoudig, dat zei ik toch?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten