Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Recept voor een snelle vegetarische roti

vegetarisch, roti
We zijn duidelijk grote liefhebbers van roti. Roti die wij bij de roti toko bestellen, welteverstaan. Want manlief lust de in de magnetron opgewarmde rotikoeken niet. Vandaag mocht hij echter kiezen tussen 'mijn' roti en diepvries spinazie. ;)
Het werd toch maar roti en hij gaf aan dat het wel 'errrgggg lekker' is geweest.
De rotikoeken waren trouwens gemaakt van kikkererwten en ik heb ze gekocht in een exotische supermarkt in het centrum van Den Haag.


Ingrediënten
ca. 600 g aardappelen (ik heb kant-en-klare voorgekookte aardappelen)
450 g sperziebonen/kouseband (ik had geen kouseband en ook geen verse sperziebonen, en heb daarom dieprvies sperziebonen gebruikt ;))

3 gesnipperde uien
6 knoflookteentjes
1 hete peper
1 aubergine

8 el Hindoestaanse massala
1 blikje tomatenpuree
1 blokje groentebouillon of vegeta (verkrijgbaar in de grotere filialen van AH of in de Turkse winkel)
zout en peper
olie

rotivellen

Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in partjes.
Snipper de ui en de knoflook. Bak 2 uien en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig wordt. 
Voeg vervolgens de massala en een klein blikje tomatenpuree toe. Los separaat een blokje groentebouillon op in kokend water en voeg dat toe aan de saus.

Nadat de saus opgewarmd is, voeg ook de aardappelpartjes toe en eventueel wat extra water tot de aardappelpartjes voor een groot deel onder water staan.

Laat het geheel op laag vuur koken. Na ca. 5 min. kun je er ook de sperziebonen aan toevoegen.
Laat het gerecht op laag vuur pruttelen tot de aardappelen en sperziebonen gaar zijn.

In een aparte pan heb ik de overgebleven gesnipperde ui goudbruin laten bakken. Vervolgens heb ik er de in kleine stukjes gesneden aubergine aan toegevoegd. Blijf regelmatig roeren tot de aubergine goed zacht wordt.

Zodra de aubergine goed zacht is geworden, doe de aubergine in de pan met de rest van de groenten. Meng alles goed door en breng het geheel op smaak met zout en peper.

De rotivellen kon ik in de magnetron opwarmen.






1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen