Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Pikante aardappelen

Aardappelen zijn voor velen een alledaags item op het menu. Je kunt aardappelen echter op zoveel verschillende manieren klaarmaken dat je elke keer toch iets anders proeft. Vandaag een pittig gerecht met een aparte aroma. 










Ingrediënten
500 g aardappelen
500 g knolselderij
2 uien
2 rode pepers
1 blik gepelde tomaten
gemalen cayenne
dille (optioneel)
olie
zout en peper


Bereiding 
Schil en snij de aardappelen en knolselderij in schijven of blokjes van ongeveer dezelfde grootte.
Bak de aardappelen in hete olie tot ze bijna gaar zijn. Zet de aardappelen apart in een kom en hou ze warm.
Bak ook de blokjes selderij tot ze bijna gaar zijn en doe ze bij de aardappelen. 


Pel en snij de ui fijn. Bak de ui in de olie waarin je ook de aardappelen en de selderij hebt gebakken. 
Voeg de fijngehakte rode pepers, de blokjes aardappel en selderij toe. Meng de groenten zachtjes door elkaar en laat ze ca. 5 min. pruttelen op laag vuur.
Hak intussen de gepelde tomaten fijn en voeg ze toe aan de groenten. Bestrooi naar smaak met gemalen cayenne. Laat alles opnieuw 5 min pruttelen zodat de aroma's goed door elkaar dringen. 
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngehakte verse dille. 

2 opmerkingen:

  1. Hoi Loeka ! zeg maar tegen je baasje dat ze een leuke site heeft en dat we eens vaker langs komen, groetjes van Jana.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jana, het baasje van Loeka vind het erg lief van je! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen