Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

BBQ saus

BBQ saus is een van mijn favoriete sauzen. Het is erg makkelijk te maken en je kunt het serveren bij allerlei gerechten. 












Ingrediënten
1 ui
1 grote rode paprika
3-4 grote goed gerijpte tomaten (of 1 blik gepelde tomaten)
3 knoflookteentjes
1 el honing
1 el wijnazijn
1 el bloem
oregano
cayennepoeder
zout, peper
olie


Bereiding 
Pel en hak ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook lichtbruin in hete olie.
Voeg de in kleine blokjes gesneden paprika en tomaten toe. 
Na ca. 2 min. voeg vervolgens de bloem, honing, azijn, oregano, cayennepoeder, zout en peper toe. Schenk er nog wat water bij tot de tomaten net onder het water komen te staan. Laat het geheel op zacht vuur koken tot de groenten zacht zijn geworden. 
Als de saus klaar is, haal het van het vuur en verfijn het in de blender. Dit laatste stapje heb ik overigens overgeslagen. ;)

2 opmerkingen:

  1. Omnomnom! Ik ben ook gek op barbecue saus. Doe er meestal ook wat azijn en liquid smoke door. Lekker bij burgers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Azijn gebruik ik ook, maar liquid smoke kende ik niet eens. Dus bedankt voor de tip! Ik heb me er in verdiept en liquid smoke zou weleens de oplossing kunnen zijn voor een paar aangepaste recepten waarvoor ik iets 'smoked' nodig had. ;)

    BeantwoordenVerwijderen