Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Sandwich piri piri

Dagje thuis en stralend weer geeft mijn humeur altijd een boost. ;) Ik heb dus mijn moed opgeraapt en ben aan het werk gegaan in de tuin. Na een paar uurtjes fysieke inspanning vond ik het tijd om mijn honger te stillen. Het moet vooral lekker, licht en super snel zijn. Tijd dus voor een sandwich piri piri.  












Ingrediënten 
boterhammen
rucola
(rode) paprika
rode ui
(gemalen)piri piri 
pijnboompitjes
azijn
olie


Bereiding 
Rooster de boterhammen. Hak de ui en de paprika fijn. Meng vervolgens in een kom alle ingrediënten. Het beste kun je de ingrediënten met de hand mengen. Wel even een latex handschoen aantrekken, want je gaat gegarandeerd elk krasje op je hand voelen. Verspreid de piri piri mengsel over de boterhammen.


Het lijkt een erg curieuze ingrediëntencombinatie voor op een boterham, maar het is echt het proberen waard. De kwantiteiten voor de ingrediënten kun je zelf bepalen volgens je eigen smaak.













2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Waar vind je die piri piri kruiden? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij AH of Digros in de vakken met al die kruidenflesjes van Silvo. ;)
    http://www.silvo.nl/productdetail.cfm?ID=11197

    BeantwoordenVerwijderen