Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Pompoen strudel

Dit recept behoort mij eigenlijk niet toe. Mijn goede vriendin heeft echter pompoen strudel gebakken en ik ben gelijk fan geworden. Met weinig ingrediënten (en veel geduld:))kun je een bijzonder lekkere strudel op tafel zetten. Oordeel zelf! 








Ingrediënten   

2 kg pompoen
ca. 150 g suiker
zonnebloemolie
4 deegrollen

Bereiding 
Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote pan en doe de pompoen in de pan. Laat de pompoen ca. 45 min. doorpruttelen onder regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen. Na ca. 45 min. voeg ook de suiker toe en laat de pompoen nog ca. 20 min. op middenvuur pruttelen. 





Rol de deegrollen uit en verdeel de pompoenmengsel over het deeg. Rol het deeg op en smeer de bovenkant met een beetje olie. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de strudels erop. De strudels kunnen nu in de oven voor 30-45 min. tot ze goudbruin worden. 
















6 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Hoe heb je de deegrollen gemaakt? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk heeft een vriendin van mij de strudel gemaakt. ;) Ik zal het aan haar vragen. De basis is (warm) water, bloem, suiker, olie. Ik weet echter niet of ze dit keer gist heeft gebruikt of natrium bicarbonaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahh okee dankjewel :) gewoon een simpel deeg dus. Lijkt me een heerlijke combi, zoete pompoen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat klopt ;) Het was bloem, spa rood, suiker, olie en natrium bicarbonaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het is inderdaad super lekker. Dat mag ook wel als je bij elkaar 1 uur aan het roeren bent. Dat stelt mijn geduld namelijk heel erg op proef. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt erg lekker! Dit recept ga ik zeker een keer uitproberen. Bedankt voor het delen van dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen