Vegetarische en vegan recepten die eenvoudig te maken en bovendien lekker zijn. Als men hoort dat ik vegetarisch en vrijwel vegan eet, vraagt men zich af wat ik überhaupt nog kan eten. Eigenlijk eet ik erg divers en erg smakelijk. Vroeger was ik de tegenpool van een keukenprinses. Tegenwoordig vind ik koken en spelen met smaken en aroma's een ontspannende (en vooral lekkere) hobby.

Pikante aubergine met mint

recept voor pikante aubergine met mint
Misschien dat het uiterlijk van dit gerecht niet een van de meest appetijtelijke is, maar de smaak is echt verrukkelijk. 
Dit aromatische gerecht smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook erg vriendelijk voor de lijn.











Ingrediënten
3 aubergines
2 rode uien
2 hete paprika
6 tomaten (mijn tomaten waren nogal klein)
5 knoflookteentjes
1 el. bruine suiker 
1-2 tl.(afgestreken)koriander 
1-2 tl.(afgestreken)gemalen komijn (djinten)
verse koriander
verse munt

Bereiding
Snij de aubergines in kleine blokjes.
Hak de ui en de knoflook fijn (zo fijn als je wilt ;)) en bak deze in hete olie tot het zacht begint te worden. 

Hak intussen ook de hete pepers fijn en voeg ze aan de ui toe. Voeg ook de suiker, koriander en komijn toe en roer alles goed oor elkaar. 
Doe de aubergine erbij en meng alles goed door elkaar op een laag vuurtje. Ze de deksel op de pan en laat de aubergine zacht worden onder regelmatig roeren. Als het nodig is, doe er ook wat heet water erbij.

Snij intussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de aubergine als deze zacht begint te worden.

Laat het gerecht ca. 10 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn en de aroma's zijn opgenomen. Voeg vervolgens de gehakte koriander en mint aan het gerecht en breng het met zout en peper op smaak. 
Neem de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen voordat je het opdient. Eet smakelijk! 

Tip 1: voeg er een handjevol rozijnen toe aan het gerecht voor variatie. 
Tip 2: serveer het gerecht met couscous.





    

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen